Suomi ja Jääkiekon MM-kisat 2013 ja alustavat vihjeet kisoihin

Joukkueet ovat jälleen jaettu kahteen eri lohkoon, Helsingin ja Tukholman lohkoihin. Suomi pelaa luonnollisesti isäntämaan oikeudelle Helsingin lohkossa ja Tukholman lohkoa isännöi Ruotsi. Koko kisat kattavan otteluohjelman ja lohkot näet täältä.

Lyö vetoa lätkästä näillä sivustoilla
unibetYlivoimaisesti laajin vetovalikoima lätkää loistavin kertoimin.
betssonMittava valikoima jääkiekkokohteita sarjoihin ja arvoturnauksiin, myös ennakkovedot.
betwayPaljon jääkiekkoa. Bongaa hilpeitä ylikertoimia.

Suomen lohkossa pelaavat lisäksi Itävalta, Latvia, Saksa, Ranska, Slovakia, USA ja Venäjä.
Ruotsin lohkossa pelaavat myös Norja, Kanada, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Valko-Venäjä.

Suomen pelit kotikisoissa

Ensimmäisenä Suomi saa vastaansa Saksan, jonka Suomi kohtaa jo perjantaina eli avauspäivänä. Heti seuraavana päivänä on vuorossa astetta tiukempi ottelu Slovakiaa vastaan. Sunnuntaina Leijonat huilaavat ennen maanantain Ranska-ottelua.

Keskiviikkona Hartwall Areenalle asettuu vastaan USA ja perjantaina on varmasti kuuma ottelu isoa pahaa itänaapuriamme vastaan. Venäjä-peli näyttää varmasti suuntaa mihin Suomen joukkue on menossa.

Heti Venäjä-pelin jälkeen lauantaina vastaan tulee Itävalta ja alkusarjan viimeisessä ottelussa vielä Latvia. Iso urakka, jossa jokaisessa pelissä on näytettävä osaamisensa ja annettava kotiyleisön edessä kaikkensa. Ja eivät pelit toivottavasti tähän lopu, sillä siitä alkaa sitten loppupelit joiden porkkanana on maailmanmestaruus.

Suomella on etukäteen ottaen hyvät mahdollisuudet neljän parhaan joukkoon omassa lohkossaan. Lohkon jatkopelit pelataan siten, että ykkönen kohtaa nelosen ja kakkonen kolmosen. Mutta kuten vanha sanonta sanoo, kaikki on matkalla mestaruuteen voitettava.

Itävalta tai Ranska tuskin taistelee muusta kuin putoamisesta, mutta sitten neljännestä jatkopaikasta nähdäänkin varmaan iso taistelu loppujen joukkueiden, Saksan, Latvian ja Slovakian kanssa. Toivottavasti siinä vaiheessa Suomi on jo varmistanut paikan lohkon neljän parhaan joukossa.

Ruotsin lohkossa ennalta vahvimpia ovat Ruotsi, Kanada ja Tsekki. Tukholman lohkossakin neljännestä paikasta tulee armoton taistelu ja tiukimmin paikasta taistelee Sveitsi, Norja ja Tanska. Kovaotteinen Valko-Venäjä ja Slovenia keskittynee loppupeleissä lohkon viimeisen paikan välttelyyn.

Paperilla vahvimmat voittajaehdokkaat ovat Venäjä ja Kanada, ja näiden joukkueiden kertoimet maailmanmestaruuden voittamiseksi ovat pienimmät. Onneksi jääkiekkokin on tapahtumarikas peli ja mitä tahansa voi tapahtua ihan sekunneissa. Silloin voi tapahtua ihmeitä.