advertiser disclosure title

Mikäli verkkosivustosi vastaanottaa henkilötietoa kolmansilta osapuolilta, mukaan lukien mainostajilta, kolmannet osapuolet tulee kuvata tietosuojaselosteeseessa.

U20 MM-kisat: Kazakstan - Suomi Su 29.12.2019

Suomi kohtaa sunnuntaina Kazakstanin U20 MM-jääkiekon alkulohkossa.
Kazakstan v Suomi
December 29,2019
4PM

Suomen Nuoret Leijonat murskasivat lauantaina Slovakian jään rakoon numeroin 8-1 alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa. Sunnuntain iltapäiväpelissä vastaan asettuu Kazakstan, joka on etukäteen vielä jonkin verran Slovakiaa heikompi joukkue. Ihan suoria johtopäätöksiä ei tästä kuitenkaan kannata vetää, sunnuntaina haaste voi olla jopa huomattavasti eilistä kovempi.

Suomi karisti mörköjä harteilta

Raimo Helmisen valmentama Nuoret Leijonat sai paljon kritiikkiä osakseen Ruotsi-matsin jälkeen, osin aiheesta ja osin aiheetta. Lauantain murskavoitto Slovakiasta olikin varmasti erittäin tervetullut lopputulos niin valmennusjohdolle kuin pelaajillekin.

Erityisen hienoa Suomen kannalta oli se, että onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Yksilötaidolla Suomi ei näissä kisoissa pärjää ainakaan hyökkäyssuuntaan, joten tehoja tarvitaan laajalti. 15 pelaajaa pääsi pisteiden makuun lauantaina, mikä tekee varmasti hyvää itseluottamukselle.

Silti Slovakia-ottelusta ei kannata vetää sen suurempia johtopäätöksiä. Slovakit pelasivat häpeällisen huonon ottelun ja Nuoret Leijonat pääsivät temmeltämään mielin määrin ilman sen suurempaa omaa hyvyyttä.

Minkälainen joukkue on Kazakstan?

Sunnuntaina haaste voi olla jopa huomattavasti lauantaista kovempi. Kazakstan on materiaaliltaan kisojen heikoin ryhmä, mutta viisikkopelaamista ja pelikuria se on osoittanut enemmän kuin juuri kukaan muu.

Kazakit pelaavat tiivistä jääkiekkoa, joka perustuu puolustamiseen ja vastaiskuihin. Slovakiaa vastaan Suomi pääsi surffailemaan yli keskialueen lähes aina kun halusi, Kazakstania vastaan se ei tule onnistumaan yhtä helposti. Kazakeilla on jatkuvasti koko viisikko pelin alla, mikä tukehduttaa parempien joukkueiden peliä tehokkaasti.

Jos on Suomella Justus Annusessa kisojen yksi parhaista maalivahdeista, myös Kazakstanilla on tältä osin pullat hyvin uunissa. Vladislav Nurek on mainio vahti, johon joukkue ei ainakaan kaadu. Oleg Boikon johdolla Kazakstanilla on myös muutamia ihan kelpo kenttäpelaajia, joskin yksittäisten pelaajien nostaminen Barys-vetoisen joukkueen kokoonpanosta on turhaa.

Innokkaimmat ovat jo Slovakia-murskajaisten jälkimainingeissa julistamassa myös tämän ottelun Suomen murskavoitoksi. Kyllähän Suomi lähes varmasti ottelun voittaakin, mutta voi olla että haaste tulee olemaan odotettua kovempi.

Parhaat pelivalinnat veikkaajille löytyvät tällä kertaa maalimääristä. Suomi ei ole niin tehokas nippu kuin mitä Slovakia-matsi osoitti. Sunnuntaina voidaan hyvinkin nähdä jälleen nihkeämpi ja vähämaalisempi matsi.

Veikkausvihje

Unibet antaa alle 7 maalille hienon kertoimen 1.98. Tämä kannattaa ottaa myös omalle pelikupongille mukaan. 

Aseta Vetosi