2014 Olympiaturnauksen lohkot ja otteluohjelma – näin pelataan

MM 2013 ottelutJääkiekon Olympiaturnaus – Maailman parhaat pelaajat mukana samassa turnauksesa viimeistä kertaa?

Suomen osalta vielä pari päivää ennen kisojen alkua ei ole varmuuttaa pääsevätkö Mikko Koivu, Kimmo Timonen ja Alexender Barkov osallistumaan loukkaantumisiltaan.

Selvää on ainoastaan se, että Teemu Selänne tulee mukaan, ja kyseessä todellakin ovat nyt ne viimeiset kisat. Tästä aiheesta on turha arvuutella.

Jokaista lätkäfania varmasti huojentaa tieto, että edellämainitun pelaajiston varalle on reservissä nippu todella tiukkoja pelimiehiä: Sean Bergenheim ja Jere Karalahti ovat nimet jotka tulevat ensimmäisena mieleen.

 

Turnauslohkot

Sotshin 2014 talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnaus pelataan 12.-23. helmikuuta . Kaksitoista maata on lähettänyt joukkueen turnaukseen, joka on jaettu kolmeen alkulohkoon. Lohkonsa voittaneet sekä eniten pisteitä kerännyt toisella tilalla oleva joukkue etenevät suoraan puolivälieriin.

Sijaluvuilla 5-12 olevat joukkueet pelaavat yksinkertaisen karsintakierroksen, joista ratkeaa loput puolivälieräpaikat. Sotsin olympiakisojen jääkiekkoturnaus miesten osalta käynnistyy 12.2 kahdella iltaottelulla., Latvia – Sveitsi ja Tsekki – Ruotsi. Turnauksen alkulohkon otteluita käydään neljä kappaletta. päivittäin .

Suomen ensimmäinen ottelu on Itävaltaa vastaan, 13. 2 klo. 10 aamulla. Suomi on arvottu turnauksen B-alkulohkoon yhdessä Kanadan, Norjan ja Itävallan kanssa. A-lohkossa pelaavat Venäjä, Yhdysvallat, Slovakia ja Slovenia, C-lohkossa pelaavat Ruotsi, Tsekki, Sveitsi sekä Latvia. Suomen alkulohkon peliohjelma: 13.2. klo 10.00 Suomi-Itävalta 14.2. klo 19.00 Norja-Suomi 16.2. klo 19.00 Suomi-Kanada.

Jääkiekkoturnauksen pelipaikkoina Bolšoin Jääpalatsi sekä Šaiba Arena .