Liigaennakko, kausi 2014-2015

Edessä on hieman erilainen kausi, sillä Liigahovista puuttuu yksi. Tämä yksi on Jokerit, joka loikkasi itäiseen KHL-liigaan ja on kohtaava oman liigansa joukkueita Hartwall Areenalla. Vaasassa ollaan varmasti iloisia Jokereiden loikkauksesta, tulihan vaasalaisille sen myötä kabinettipäätöksellä liigapaikka. Jollain ilveellä Sportin pitäisi välttää jumbopaikka, sillä jo ennen kautta kuultiin harjoitusotteluissa huutoa ”Kabinetti-Vaasa”. Se jää nähtäväksi missä Sport on kauden loputtua, mutta varmaa on että mielenkiintoinen kausi on jälleen luvassa. Jo harjoitusotteluissa on nähty hienoja suorituksia ja kiihkeitä kamppailuita, joten tästä se lähtee!

Veikkausvinkkejä Liigan Playoffseihin voit lukea täältä.

Otteluaikataulu on edellisten vuosien mukainen tiheä, play-oofs paikat ratketaan maalis-huhtikuussa ja finaalit huhtikuun toisella puolikkaalla. Näin jää aikaa myös valmistautua MM-kisoihin ja tuoda remmiin kärkijoukkueiden parhaimpia pelaajia.

Luodaan pienimuotoinen katsaus joukkueiden pelaajistoon ja pohditaan lopuksi mihin joukkueiden rahkeet riittävät. On satavarmaa että loukkaantumisia tulee, pelaajia lähtee ja pelaajia tulee. Yksikään valmentajakaan ei taida olla täysin turvassa potkuilta, suojatyöpaikkoja ei Liigassa tunneta.

Espoon Blues
Maalin suulla Bluesilla on tuttu mies, Jani Nieminen. Puolustuksen lukoksi on kaavailtu Olli Malmivaaraa, Mikko Kuukkaa, Kalle Kaijomaata, Jere Seppälää ja Ryan O’Connor. Näille miehille tuleekin paljon vastuuta. Hyökkäyksen liiderinä jatkaa Kim Hirschovits, mutta kirittäjiä löytyy mm. Miro Aaltosesta, SaiPasta muutaneesta Stefano Giliatista ja Antonin Honejsekistä. Terävintä kärkeä komppaa hyvin Talaja, Kantola, Makkonen ja Liivik –osasto.

Helsingin IFK
IFK luottaa nuoreen maalivahtikaksikkoon Husso – Lankinen. Puolustus, jota ainakin pidetään jengin heikoimpana lenkkinä,on haalittu ranskalaispakki Auvitu, Taipalus, Honkaheimo ja Grillfors. Itseoikeutettuna johtajana häärii Toni Söderholm. Nuorten esiinmarssia odotetaan ja jos se palanen loksahtaa kohdilleen, on IFK pitkällä. Hyökkäysvoimaa nimittäin riittää, kaikille ovat varmasti tuttuja nimet kuten Zaborsky, Puustinen, Elkins, Kuparinen, Ramstedt… nälkäisiä miehiä löytyy toki muista ketjuista.

Hämeenlinnan Pallokerho
HPK:n maalilla on etukäteen ajatellen kova kaksikko. Juuse Saros ja Joni Myllykoski pitää kyllä verkot puhtaana, puolustuksessa löytyy myös laatua Craig Schiran, Aleksi Laakson ja muutaman muun kolossaalisen pakin ansiosta. Mielenkiintoinen mies on Joni Tuulola, joka pelasi jo viime kaudella isänsä Marko Tuulolan kanssa. Hyökkäyspäässä katseet kiinnittyvät tulokas Marek Viedenskyyn, Joonas Vihkoon, Jesse Saariseen ja Eero Somervuoreen. Vauhtia ainakin pitäisi riittää ja moni jengi tulee jäämään tästä jengistä potkun tai pari jälkeen. Varsinkin Viedenskyltä odotetaan erinomaista sentteröintiä.

Tampereen Ilves
Ilveksen Juha Järvenpää ottaa ainakin alkuun ykkösveskan paikan. Joonas Korpisalo on kova haastaja. Pakisto ei ihan järkyttävän kovalta vaikuta, toki sieltäkin löytyy kovuutta ja kokemusta. Tommi Kivistö, Jarkko Näppilä, Mikko Kukkonen, Martti Järventie ja Atte Pentikäinen. Pusuja ja tööttejä luvassa pisteiden ohella. Ilveksessä eletään Michael Keräsen jälkeistä aikaa. Kuka nappaa ykkösviulun tällä kaudella? Sandell, Ruuttu, Pesonen, Rautiainen vai ulkomaan vahvistus Mark Hurtubise? Ei näillä pelimerkeillä pitäisi pleijaripaikkaa tulla…
JYP
Tuomas Tarkki ykkösveskana. Puolustukseen saatiin yllätysvahvistus, kun Mikko Mäenpää päätti tulla erikoisten vaiheiden jälkeen takaisin suomaan. Jypillä on melkoinen Mikko-puolustus kun Mäenpäälle tulitukea antavat Mikot Luoma, Kalteva ja Viitanen. Hyökkäyksessä odotetaan eniten luonnollisesti Eric Perriniltä ja Jani Tuppuraiselta. Pisteitä pystyvät tekemään monet muutkin, Löfman, Lahti, Ikonen ja Hubacek varmasti saavat paikkoja hekin.

KalPa
Eero Kilpeläinen yrittää uutta nousua ykkösenä maalissa. Pakkikalusto ei kauhean isoja lupaa ainakaan paperilla, Lyytinen, Jokela, Timonen, Konttinen, Koivisto vaatisi jonkun kädellisen ulkomaalaisen tukea. Hyökkäyksen tehot ovat pitkälti Voutilainen, Kapanen ja Birner harteilla. Mielenkiinnolla odotetaan mitä Ilomäki, Rissanen ja Kubalik saavat aikaan. Ratkaisijan viittoja on tarjolla useampiakin. Jos ei tammikuussa ole enää mahiksia pleijareihin, lähtee parhaat myyntiin.

Kärpät
Tomi Karhunen ja Iiro Tarkki jakavat timantinkovan maalivahtikaksikon peliajan. Puolustuskin näyttää varsin hyvälle, Lasse Kukkonen johtaa puolustusta johon kuuluu peräti neljä ulkomaanvahvistusta. Spang, Glenn, Masuhr, Eminger –nelikosta löytyy kovuutta ja pistelinkoja. Hyökkäystehot ovat Kärpillä todella kovat, ainakin mitä tulee nippuun paperilla. Haataja, Huml, Donskoi, Pyörälä, Davis ja uusi tuttavuus Nicolas Deschamps ovat kovaa valuuttaa pistepörssissä.
Lukko
Yhden mestaruussuosikin maalilla jatkaa Ryan Zapolski. Pakkiosasto näyttää erittäin hyvälle, Janne Niskala, Ilkka Mikkola, Mikko Kousa ja Harri Tikkanen osaavat tehdä pisteitä ja puolustaa omaa maalia. Lukko-hyökkäys toimii Ville Vahalahden johdolla, kovan lisän tuo maalilinko Janne Lahti ja Aaron Gagnon. Kun tähän lisätään vielä Henrik ja Toni Koivisto, Jesper Piitulainen ja Tapparan mies Ville Nieminen, niin pakkahan on kasassa.

Pelicans
Janne Juvonen ja Jere Myllyniemi tulevat tälläkin kaudella olemaan täystyöllistettyjä. Pakistossa on tuttuja miehiä, Juha Leimu, Jan Latvala, Henri Laurila ja Joonas Hurri. Uutena miehenä on Tomas Kudelka. Hyökkäys on ainakin toistaiseksi kysymysmerkki, Tyler Redenbach, Michal Repik, Vili Sopanen ja Jordan Smotherman tulevat varmasti saamaan peliaikaa, mutta tehojakin tarvitaan. Sekä heiltä että muilta kentiltä. Suora pudotuspelipaikka olisi ihme, mutta niitäkin on Lahdessa nähty.

SaiPa
Jussi Markkanen jatkaa ykkösenä, kova kirittäjä on Andreas Bernard. Pakisto on muuttunut jälleen, nyt luotetaan Brian Salcidoon, Sam Lofquistiin, Simo-pekka Riikolaan ja Johan Larssoniin Simon Backmania ja Kalle Maalahtea unohtamatta. Tärkeitä palasia on lähtenyt hyökkääjistä, mutta usein Saipan ulkomaalaishaut ovat olleet napakymppejä. Mihin Dave Spina ja David Mcintyre seuran vievät Tavin, Mankisen ja Kohon ohella?

Vaasan Sport
Hannu Toivonen, Ville Hostikka. Siinä kokemusta Sport-maalilla. Pakkeina ihan kovia nimiä, Petteri Lindbohm, Matt Generous, Niko Peltola, Miko Malkamäki… ei ihan ehkä parasta A-luokkaa, mutta kohtuullista. Hyökkäyksessä terävin kärki muodostuu ulkomaalaisista, Damien Fleury, Kelsey Tessier ja Charles Bertrand ovat todennäköisesti kauden loputtua pistepörssin kärkinimiä, ainakin Sportin oman pistepörssin. Mihin se riittää, sillä muiden kenttien pitää jaksaa myös tehdä maaleja kaiken muun ohella.

Tappara
Juha Metsola jatkaa edelleen Tapparan maalilla, pakistossa luutivat tutut miehet Teemu Aalto, Tuukka Mäntylä, Pasi Puistola, Markus Kankaanperä, Atte Mäkinen ja Pekka Saravo. Varsinkin Mäntylän paluu kirvespaitaan on odotettu ja ehkä jopa se puuttuva palanen. Tähän vielä lisäksi David Kolomatis ja taso on taattu. Olli Palola johtaa kovaa hyökkääjistöä, tehoja odotetaan nyt Jan-Mikael Järviseltä, Pekka Jormakalta, Kristian Kuuselalta ja Josh Greeniltä muutaman muun lisäksi. Muutama nuorempi pelaaja tulee varmasti lyömään itsensä lopullisesti läpi.
TPS
Turkulaisten maalia tilkitsee Teemu Lassila. Pakkikalustossa riittää ainakin käsi, sillä Petteri Nummelin ja Markus Seikola taitavat syöttämisen ja maalinteon. Steven Seigo, Simon Gysbers, Jakup Nakladal ja Mikko Lehtonen ovat muita Tepsin puolustuksen tukipilareita. Hyökkäykseen on tullut kovasti tehoa lisää. Ryan Lasch, Radek Smolenak ja Lauri Tukonen hakevat uutta puhtia turkulaisille. Tero Koskiranta, Matias Sointu, Niclas Lucenius ja Ilkka Pikkarainen komppaavat. Turussa on jo kaivettu hunajapurkit esille.

Ässät
Ässillä on mielenkiintoinen maalivahtikaksikko, Juuso Riksman – Rasmus Rinne. Puolustuksen parhaimmistoon kuuluvat Ville Uusitalo, Garrett Stafford, Jyri Marttinen ja Esa Lindell tuovat ryhtiä takalinjoille. Ässien pistepörssin ykköspaikkaa havittelee varmasti seuraava viisikko: Michael Ryan, Mika Niemi, Eero Elo, Austin Smith ja Antti Kerälä. Aleksi Saarelalta odotettiin jo viime kaudella Lukossa paljon, mutta onko nyt lopullisen läpimurron vuoro?

Lähde veikkaamaan Liigan veikkauskohteita parhailta sivustoilta

Lyö vetoa lätkästä näillä sivustoilla
unibetYlivoimaisesti laajin vetovalikoima lätkää loistavin kertoimin.
betssonMittava valikoima jääkiekkokohteita sarjoihin ja arvoturnauksiin, myös ennakkovedot.
betwayPaljon jääkiekkoa. Bongaa hilpeitä ylikertoimia.